Joker

Joker is een paardrijsimulator. Joker werkt geheel mechanisch. Je brengt hem dus zelf in beweging.


Joker beweegt voor-, achter-, op-, neer-en zijwaarts. Joker kan ingesteld worden op gewicht en ervarenheid van de ruiter en de beweging van het eigen paard. (Het maximale ruitergewicht wat Joker kan dragen is 95 KG)

Joker kan stappen, draven, galopperen, tempowisselingen, overgangen en galopwissels maken. Tevens kan hij nageven in zijn in hals en kaakgewricht naar beneden, links en rechts. En hij is braaf. Bokken, steigeren, schrikken of ervandoor gaan kent hij niet.

Joker versus eigen paard.

We weten allemaal hoe belangrijk het is om met je paard in harmonie samen te werken. Daarbij hoort een correct mee bewegende ruiter. Toch is helaas nog vaak de belemmerende factor de houding en zit van de ruiter. De ruiter weet vaak niet de correcte houding/zit aan te nemen. Hierdoor kan het paard niet vrij bewegen zoals het zou willen en wordt uit balans gebracht. Het paard gaat vervolgens compenseren en creëert scheefheid in het lichaam met alle gevolgen van dien.

Joker kan jou helpen in balans de juiste houding en zit te vinden buiten jouw paard om. Dit is prettig. Jij hoeft namelijk niet op externe prikkels te letten en kunt helemaal de focus leggen op jezelf.

Joker leert je voelen hoe de juiste spieren te gebruiken en de correcte beweging te maken. Je traint je spiergeheugen, en juist dit kun je weer toepassen tijdens het rijden van je eigen paard. Uit ervaring weet ik dat bij een sessie op Joker heel wat a-ha momenten zullen zijn en je vrijwel direct verschil gaat merken op je eigen paard.

Joker traint zowel de fysieke als de mentale aspecten van het ruiterlichaam. Fysiek. Denk hierbij aan: balans, ontspanning, houding en zit, rijtechniek, coördinatie, mobiliteit, symmetrie, onafhankelijke zit en romp stabiliteit. Mentaal. Denk hierbij aan: Lichaamsbewustwording, ruitergevoel, angst, spanning en stress release en mentale ontspanning.

Algemene voorwaarden:

  • Je eigen zadel is welkom op Joker, tenzij het een westernzadel is. Dit soort zadel past gewoonweg niet. Een singel/ Dekje is niet nodig.
  • Jij kunt de rijkleding, schoenen/laarzen dragen die je normaal ook draagt tijdens het rijden mits dit officiële rijkleding is.
  • Het dragen van een cap is verzekeringstechnisch verplicht.
  • Het rijden op Joker/eigen paard is ten aller tijde op eigen risico.
  • Jouw gewicht is maximaal 95 kg.

Zodra jij een sessie boekt ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Dream big, Start small, But most of all: Start!

CONTACT OPNEMEN
 

Less is more.

Emmy
+31(0) 06 29 47 67 67