Over mij

De aanhouder wint


Gediplomeerd ruitercoach en gediplomeerd Deurne instructeur. Voeg hierbij een grote portie liefde, passie, gedrevenheid, professionaliteit en vooral empathie voor paard en mens aan toe. Met een kleine 40 jaar aan kennis en ervaring in huis. Als hobbyist, amateur en prof. Dan heb je mij in een notendop.

Hoe is dat zo gekomen?

Het paardenvirus zit al vanaf dat ik kon lopen in mijn bloed. Geen paard in de buurt werd voorbij gegaan zonder aai of knuffel. Manege lessen volgden al snel, met daaropvolgend een eigen pony. Na een super pony jeugd heb ik de keuze gemaakt om het serieus aan te pakken. Ik ging Deurne doen in de tijd dat Deurne nog Deurne was. Streng regime, het niet janken maar rijden en alles wat daarbij hoorde idee. Met na 4,5 jaar mijn instructeurs diploma op zak.

Voor, tijdens, en na Deurne heb ik het geluk gehad om veel, heel veel paarden te rijden. Onervaren, ervaren, groot, klein, lief, “stout’, goed, ‘slecht’ snel, langzaam, nerveus, cool en alles wat daar tussen zit aan paarden zijn de revue gepasseerd.

Aan al deze paarden heb ik twee grote en belangrijke aspecten te danken. Namelijk het leren anticiperen op elk paard als individu. Plus ervaring opdoen in goed leren zitten. En vooral te leren blijven zitten. En geloof me, dit ging in het begin gepaard met heel veel vallen en vooral daarna weer opstaan en doorgaan.

Last but not least: de Ruitercoach opleiding. Hierin kwam het bewust observeren en analyseren van houding en zit van de ruiter voor mij naar voren. En tevens welke effecten die juiste (of onjuiste) ruiterhouding biomechanisch gezien heeft op een paard. Daarnaast heb ik geleerd wat de mentale staat van de ruiter voor invloed heeft op het paard en vice versa.

Met de eerdere opgedane ervaring in technisch rijden samen met deze verdiepende coach opleiding is nu mijn plaatje compleet. Fysieke instructie en mentale coaching in een pakket.

Wat maakt mij nou een goede coach?


Dat is heel simpel. Er zijn maar weinig tot geen situaties die ik niet gezien of zelf meegemaakt heb. Daardoor kan ik snel aansluiting vinden bij een ruiter of combinatie en voelt dit gauw wederzijds vertrouwd. Ik ben ik flexibel, begripvol en respectvol naar mens en dier. Ik zoek naar ingangen wat wel kan om het juiste doel te bereiken.

Wat doe ik?

Ruiters fysiek coachen. Ik werk samen met de ruiter aan: houding, zit, body awareness, rijtechniek, coördinatie, onafhankelijke zit, en ruitergevoel. Ruiters mentaal coachen. Denk hierbij aan angst (door b.v. een eerdere val), faalangst, wedstrijdstress en onzekerheid tijdens het rijden. Dit doe ik samen met mijn rijsimulator Joker. Joker is namelijk braaf. Heel braaf. Zodat jij je perfect op jezelf kunt concentreren buiten je paard om.

Kom jij volgende problemen of vragen tegen? Schroom dan niet en bel of mail me,


06 29 47 67 67

info@ruiterenzit.nl

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg!

  • Wil jij leren wat perfect fysiek en mentaal in balans paardrijden inhoudt?
  • Wil jij je rijtechniek grondig onder de loep nemen?
  • Loop jij vast in bepaalde oefeningen met je paard?
  • Wil jij de confrontatie met jezelf aangaan door aan je angst/onzekerheid te werken?
  • Ben jij aan het revalideren en vind je de stap naar je eigen paard te groot? (alleen met goedkeurig van begeleidend arts/therapeut)?
  • Ben jij of ken jij die bewuste ruiter die er serieus voor open staat om aan zichzelf te werken buiten het paard om?

NEEM DAN CONTACT OP
 
Alles helder zover? Mooi!
Nog vragen? Bel of mail mij gerust.
Ready? Set? Go! Ik verheug me alvast! Jij ook?

Lets do this!

Liefs, Emmy
+31(0) 06 29 47 67 67