Over mij

Wie ben ik?


Ervaren Gediplomeerd RuiterCoach en Deurne Instructeur. Met ruime ervaring en kennis in huis als professional en hobbyist. Voeg hierbij een grote portie liefde, passie, gedrevenheid en vooral empathie voor paard en mens aan toe.

Mijn verhaal.

Vanaf mijn jonge kinderjaren ben ik besmet met het paardenvirus. Geen paard in de buurt werd voorbij gegaan zonder aai of knuffel. Manege lessen volgden al snel, met daaropvolgend een eigen pony waar ik veel plezier aan heb beleefd. Na een omweg van het MBO-MK ben ik mijn lang gekoesterde droom waar gaan maken. De opleiding Instructeur Bedrijfsleider aan het Nederlands Hippisch Centrum in Deurne werd een feit. Inmiddels bekend als Green Valley Estate Deurne. Met mijn volwaardige Instructeurs Diploma op zak, ben ik in de Euregio op diverse gerenomeerde stallen werkzaam geweest. o.a. Dressuurstal Rutten te Hunsel , Gestüt St. Ludwig te Wegberg.

Als Instructeur en Ruiter/ Opleider van jonge Sportpaarden t/m Z niveau Dressuur en L niveau Springen. Tevens heb ik op diverse stallen de functie Stalmanager vervuld. Het rijden van veel verschillende paarden is de revue gepasseerd.

Aan al deze paarden heb ik twee grote en belangrijke aspecten te danken. Het leren anticiperen op elk paard als individu en ervaring opdoen in goed leren zitten. En vooral te blijven zitten.

In de G.R.A Ruitercoach opleiding van Monya Spijkhoven, nu bekend als Hippische Professionals heb ik een vernieuwde blik gekregen op de reeds verkregen kennis van het eerdere Instructeurs Diploma. Hierin kwam het bewust observeren en analyseren van houding en zit van de ruiter naar voren. En tevens welke effecten die juiste (of onjuiste) ruiterhouding biomechanisch gezien heeft op een paard. Daarnaast heb ik geleerd wat de mentale staat van de ruiter voor invloed heeft op het paard en vice versa.

Met de eerdere opgedane ervaring in technisch rijden samen met deze verdiepende coach opleiding is mijn richting bepaald. Fysieke instructie en mentale coaching in een pakket.

Coaching bij mij?


Ik ben flexibel, begrip-en respectvol naar mens en dier. We zoeken samen naar ingangen wat wel kan om het juiste doel te bereiken. Daardoor kan ik snel aansluiting vinden bij een ruiter of combinatie en voelt dit gauw wederzijds vertrouwd.

Wat doe ik?

Ruiters fysiek coachen. Ik werk samen met de ruiter aan: houding, zit, body awareness, rijtechniek, coördinatie, onafhankelijke zit, en ruitergevoel. Ruiters mentaal coachen. Denk hierbij aan angst (door b.v. een eerdere val), faalangst, wedstrijdstress en onzekerheid tijdens het rijden. Dit doe ik samen met mijn rijsimulator Joker. Joker is namelijk braaf. Zodat jij je perfect op jezelf kunt concentreren buiten je paard om.

Bel of mail gerust voor meer info.


06 29 47 67 67

info@ruiterenzit.nl

Asking for help doesn't mean you give up, it means you refuse to give up.

  • Wil jij ondervinden wat fysiek en mentaal in balans paardrijden inhoudt?
  • Wil jij je rijtechniek onder de loep nemen?
  • Loop jij vast in bepaalde oefeningen met je paard?
  • Wil jij aan je angst/onzekerheid werken?
  • Ben jij aan het revalideren en vind je de stap naar je eigen paard te groot? (alleen met goedkeurig van begeleidend arts/therapeut)?
  • Heb je het gevoel dat je scheef zit?

NEEM DAN CONTACT OP
 

A goal without a plan is just a wish.

Emmy
+31(0) 06 29 47 67 67